• L’acte reuneix docents, direccions de centres, administracions públiques i l’equip de Suport Educatiu de la Fundació Bofill.
  • La trobada serveix per posar en valor la feina feta i conscienciar de la importància de la seva continuïtat. 
  • L’acte continua creant comunitat entre els  assistents, que es reconeixen   com a part d’un grup d’agents de canvi educatiu.

Conèixer i compartir experiències viscudes és una manera d’obrir punts de vista i enriquir qualsevol procés de canvi. I això és el que perseguia l’acte de cloenda de Suport Educatiu que va reunir més d’un centenar de professionals de l’educació i de l’administració pública. 

Després de tot un curs d’implementació als centres, la trobada al HUB SOCIAL ha estat el marc de trobada per tal de reconèixer la tasca feta i poder dibuixar-ne el futur. 

programes d'acompanyament educatiu a Catalunya

La Caterina Calsamiglia, cap de recerca de Suport Educatiu, va agrair la confiança i la col·laboració dels centres en tot el procés:  “Ha estat una intervenció curta i ara queda veure si podem capturar coses. Tot i així, hem après moltíssim. Hem experimentat el que vol dir fer aquest tipus de recerca al nostre territori.“

presentació programes d'acompanyament educatiu

Al seu torn, els caps dels diferents programes van destacar els punts d’impacte que han pogut observar, de moment, als centres.

“El 85% dels infants participants de MATH TUTORING han millorat en competència matemàtica, segons els seus tutors”, apuntava l’Agnès Pàmies, cap del programa de MATH TUTORING.  D’altra banda, en el marc del LECXIT, en Carles Nieto, cap del programa, apuntava que el 84% de les famílies asseguren que els seus infants gaudeixen més llegint després de participar en el programa. La cap del programa de PENTABILITIES, Maria Calsamiglia, va destacar que en la recollida d’impressions tant alumnes com docents ja percebien els canvis que el programa havia generat a l’aula. Mira l’exemple de l’IES Thos i Codina de Mataró

El plat principal de la trobada va venir amb la conversa de Carlos Magro i Fernando Trujillo en el qual van destacar que “totes les escoles tenen capacitat de transformació i millora” tal com han demostrat els programes de Suport Educatiu. Simplement, “cal treballar per l’escola que volem. Fa falta voler canviar, saber com fer-ho i poder fer-ho”. Els dos experts van fer un recorregut virtual per diferents projectes d’innovació educativa de tot el territori de l’estat.

conversa entorn a programes d'acompanyament educatiu

Una conversa molt motivadora i que aquí podeu reviure sencera o llegir-ne la crònica de la periodista Laia Vicens. 

Aquest curs 2022-23 més de 230 centres educatius, 141 d’ells situats a Catalunya, han format part de Suport Educatiu, un projecte d’avaluació d’impacte en 3 grans àrees de l’aprenentatge: la comprensió lectora (LECXIT), les habilitats matemàtiques (MATH TUTORING) i les habilitats socioemocionals (PENTABILITIES).

L’acte de cloenda va servir per destacar el potencial transformador dels tres programes i incorporar en l’imaginari col·lectiu la necessitat de potenciar aquests projectes any rere any.

Durant l’acte de cloenda, i en un ambient festiu i de celebració, es va donar espai per l’intercanvi de coneixement entre les persones assistents, tot potenciant la idea de pertinença a un grup d’agents de canvi.