Natàlia Martínez – @ohcontes

En aquest article la Natàlia Martínez ens explica la història de la Rosa i la Bruna, voluntària i infant participant del programa LECXIT. Una història emocionant, on les voluntàries i voluntaris comparteixen viatge amb aquells infants que, com la Bruna, no sempre entenen el que llegeixen. 

Que un infant no disposi d’un nivell òptim de comprensió lectora el compromet negativament en el seu rendiment acadèmic i això el pot evocar de forma directa al fracàs escolar i que això acabi afectant a altres àmbits que van més enllà de l’educatiu. La missió del LECXIT, per tant, és impulsar l’èxit educatiu a través de la millora de la comprensió lectora per garantir el desenvolupament de l’infant en l’àmbit educatiu, social i emocional. 

L’activitat de llegir és molt més que entendre un text. La bona comprensió lectora posa en funcionament la interpretació de tots els elements que componen el missatge. La Bruna, amb l’acompanyament de la Rosa, ha iniciat un nou camí cap a una comprensió lectora global, cap a l’autoconfiança i cap al tornar a creure en un mateix. Aquest és el tresor del LECXIT.

Llegeix l’article complet aquí.