Teresa Longueira, consultora pedagògica i professora de primària especialitzada en matemàtiques.

Quantes vegades hem escoltat ‘jo és que soc de lletres’ o ‘les mates no van amb mi’? Aquestes expressions deixen molt clar que no hi ha hagut un bon procés d’ensenyament-aprenentatge de les matemàtiques. Per això, sovint trobem un alumnat desmotivat i avorrit i aquí comença el veritable repte de “portar a l’aula unes matemàtiques que impulsin al nostre alumnat a convertir-se en persones matemàticament competents, capaces de resoldre situacions reals”.

Com es pot fer? A través del joc. És a dir, apropar situacions reals a l’aula, on el joc apropi l’alumnat a la realitat i l’ajudi a construir un model matemàtic que els permeti entendre el món. Jugant desenvolupem el pensament divergent i generem una atmosfera divertida, i al mateix temps, donem l’oportunitat a tot l’alumnat d’arribar a la comprensió i al desenvolupament de la competència matemàtica

En aquest article, la Teresa Longueira, ens parla de la importància dels jocs de taula i les activitats manipulatives a l’aula de matemàtiques i de les oportunitats d’aprenentatge que ofereixen. 

Llegeix-lo complet aquí.