Caterina Calsamiglia, directora de l’avaluació de Suport Educatiu, investigadora ICREA a l’Institute of Political Economy and Governance.

La recerca és un procés de creació d’hipòtesis i de verificació objectiva a través d’una intervenció i la recollida i anàlisi de dades generades. El seu objectiu no només és entendre quin impacte té un programa sobre els seus participants, sinó també entendre el grup classe. Capturar tot allò que està passant i comunicar-ho arreu per contribuir amb aquest coneixement a reduir les desigualtats educatives.

En aquesta entrevista, la Caterina Calsamiglia, ens explica per què la recerca és tan important per a poder contrastar models d’èxit i per què és tan important que els programes estiguin fonamentats en dades. D’altra banda, i centrant-se en el projecte de Suport Educatiu, exposa quins elements han estat clau a l’hora de definir la metodologia i com s’ha dissenyat l’avaluació perquè tots els centres participants rebin alguna intervenció i tinguin accés a un dels tres programes. Finalment, ens parla sobre l’anàlisi dels resultats i el seu ús un cop es tanqui la recerca. 

Llegeix l’entrevista completa aquí.